Lucrare de licenta antrenor rugby – Lupu AlexandruLa rugamintea autorului acestei lucrari,  am decis sa nu o mai fac publica pana la lamurirea unor situatii aparute recent.

Reclame

4 răspunsuri

 1. Interesanta lucrarea lui Alexandru care are meritul de a exista, fiind printre primele lucrari specifice acestui joc de la noi.
  Referitor la continutul lucrari dupa cum a mentionat si autorul, nu a avut de unde sa se documenteze despre acest joc la noi, dar experienta de jucator cîstigata în diversele competitii internationale la ajutat la conceperea acestei lucrari.
  As dori sa adaug sau sa întaresc cele spuse de Alexandru mai sus si anume:
  – principiul fundamental la rugby în 7 – posesia (ca la fotbal)
  – calitatile fizice sunt primordiale si toate pot fi îmbunatatite, mai putin viteza si agilitatea
  – aspectul somatic nu-i prioritar (vezi echipa Angliei actuala)
  – aspectele tehnico-tactice sunt capitale, plus rolul liderului.
  – organizarea-reorganizarea + principiile si reperele de joc, fac diferenta ^dintr-o echipa buna si f.buna
  – un aspect important care trebuia mai mult întarit în lucrare este legata de formarea tinerilor jucatori în a fi polivalenti, fiindca aici este vorba numai de rol si nu de post ca la jocul în XV.
  – puterea + anduranta+agilitatea = jucator de rugby în 7(la acest joc 1×1 este 90% în avantasul atacantului, ceea ce la rugby în XV este invers).
  Am practicat si eu acest joc în 70, ca o forma de pregatire specifica pentru rugby în XV; dupa aceea am participat ca cîteva turnee în Franta si pentru mine acest joc ar trebui sa fie obligatoriu la nivelul juniorilor. Nu cred ca exista la ora actuala o scoala mai buna pentru a forma un bun jucator de rugby în XV. Deci frr ar trebui sa se trezeasca la realitate si sa organizeze în paralel cu competitiile de seniori si pe cele de juniori la rugby în 7.
  Mihai Bucos

 2. @dandu?!

  @bucos si nu numai, adevarat, ar trebui sa existe o competitie de rugby in 7 la juniori, si ar trebui sa se introduca rugby in scoli, generatiile de azi sunt slabe din toate punctele de vedere, si o sa fie din ce in ce mai slabe !!!

  nu avem o educatie rugbystica , de aceea nu se apropie mai nimeni de rugby, pentru ca parintii lor nu au trecut prin sport(rugby) ca sa inteleaga daca e bine sau rau pentru copilul lor, si copilul la randul lui va face la fel cu copilul lui.

  in tarile de rugby–rugby e cunoscut din tata in fiu, din generatie in generatie, profesorii , indiferent de materie , participa benevol la optionalele de rugby sau la antrenamente–toti stiu rugby –rugby e un fenomen!!!! de asta sunt si unde sunt, pentru ca , cultiva ce e bun si valabil.

  noi ce cultivam? vedeti scrisoarea lui Tudor Chirila adresata catre elevi!!!
  noi cultivam : minciuna, lasitate, ‘bara-bara’, manevre, manele, ‘ciordeles’, dan negru, cluburi, botezatu si swarovski, disco, baruri, televiziuni de prost gust, telenovele, muzica de prost gust, mecdonalsuri, che ef siuri, si mai nou-magazine de vise, ….

  rugby, sau sportul in general te indeparteaza cu mult de cele enumerate, numai ca este uitat , si asta e numai vina parintilor !!!!
  rugby ar trebui sa fie materie obligatorie in scoala, si fiecare scoala sa detina un teren cat de cat de antrenament cu gazon, altfel , vorba lui Chirila, copiii nostri vor mosteni un imperiu de cenusa!!!

  asta cica ne conduce pe noi, iar tipa reducea orele de sport in scoli:
  http://in.bgvip.tv/play.php?vid=26806881

 3. admin, de ce ai sters mesajul meu?

  !?!

 4. sorry, nu aparea….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: