Despre AMRB

Cer demisia tuturor incompetentilor din rugby,

Sunt niste ganduri pe care eu vreau sa le transmit tuturor ce-si desfasoara activitatea de zi cu zi in forurile rugbistice din Romania. Vorbesc de federatie, vorbesc de AMRB, dar vorbesc si de asociatiile din tara. Sa nu uit cluburile, pioni foarte important pe tabla de sah a rugbyului autohton.

Nu de mult am fost numit director de marketing si comunicare in cadrul AMRB-ului. O numire de forma, fara forme legale. Nu ma deranjeaza acest lucru pentru ca nu-mi doresc  functii, ci doar sa incerc sa ajut la dezvoltarea acestui sport care este aproape mort din punct de vedere al audientei, al prezentei copiilor pe teren, dar chiar si din punct de vedere al interesului general . Dupa numai 3 saptamani  de observatie a fenomenului din interior am reusit sa inteleg cateva lucruri:

 1. Orgoliul personal se afla, permanent, deasupra interesului de grup. Interesul nostru comun trebuie sa fie dezvoltarea rugbyului in Romania si atat. Noi construim orgolii, nu sportivi. Nimic nu s-a construit pe baza competentei, ci doar pe cumetrii, tovarasii si pe modul cum putem face o smecherie impreuna pentru a ne trage ceva foloase. Sa vorbim de AMRB. Cu toata stima pentru cei care sunt la varsta senectutii, seniorii nostri, care ne reprezinta interesele in aceasta asociatie, dar nu au aceea energie necesara sa faca lucrurile sa se miste. Sunt greoi in luarea unor decizii, lucreaza in virtutea unor experiente anterioare care nu mai pot fi modele pentru  activitatile actuale si au un mare defect: sunt blazati. Acestia nu pot fi dati la o parte, dar trebuie folositi ca exemple vii in fata celor ce vin din urma. Trebuie construite “vitrine” comunicationale pentru acesti rugbisti pe care sa le gestioneze. Ei trebuie sa mearga in scoli sa vorbeasca despre sport si despre rugby. Niciun professor sau parinte nu-I va contrazice. Dar in ceea ce priveste organizarea ar trebui sa-I lase pe cei tineri cu ceva experienta sa lucreze. Sunt mai dinamici, mai inventivi. Sunt satul de replici de genul: Eu am organizat in o mie noua sute toamna un concurs… !!! Tu nici nu erai nascut ! . Ok. Acum sunt si inteleg mai bine cum stau lucrurile, sunt mai aproape de cerintele celor care joaca. Concluzie:  Tineri, va ordon treceti la actiune ! Asta ca sa parafrazez un citat celebru. Avem nevoie de voi.
 2. Am un sfat pentru cei care ne conduc. Doamnelor si domnilor, aveti trei optiuni: – faceti lucrurile cum trebuie, – delegati raspunderea cu care nu va descurcati, altora cu mai multa experienta, – dati-va demisia ! Eliberati locurile si lasati pe altcineva sa vina in locul vostru ! S-ar putea sa fie ultima noastra sansa, iar voi o ingropati! E valabil pentru toata lumea, inclusiv pentru mine atunci cand voi fi contestat. Invatati sa va depuneti demisia alaturi de cererea de angajare sau de numire pe functie.  Cand vreti sa ocupati o functie, aveti o strategie cu anumite criterii de autoevaluare. Nu le-ati atins, lasati locul liber ! E de bun simt! Nu putem face lucrurile sa mearga prin incompetenta, lipsa de atitudine si prietenii dubioase bazate pe interese obscure. AMRB-ul  este rensponsabil de dezvoltarea rugbiului intr-un bazin cu foarte multi copii. Nu am vazut sa existe selectii anuale sau bianuale. Nu am vazut sa existe perioade de testare a jucatorilor ce activeaza la cluburile afiliate pentru o evaluare corecta a nivelului de pregatire fizica si psihica. Nu exista o strategie coerenta de pregatire teoretica periodica a jucatorilor, antrenorilor si a arbitrilor. Nu exista evenimente adresate publicului larg pentru popularizarea acestui sport. Competitiile actuale sunt contestate.  Nu am vazut sa existe oameni delegati din partea AMRB care sa urmareasca calitatea meciurilor pe care le organizeaza, sa urmareasca evolutia jucatorilor , ulterior comunicand la nivel central care sunt problemele ce trebuie indreptate . Nu existe itemi pe care sa-I urmarim in cadrul acestor competitii. Ne bucuram ca exista, lasam prietenii sa castige si cam atat. Nu se stie cine si pe ce teren joaca, al catelea meci, cu cine continui sau daca trebuie sa pleci acasa. Antrenorii sunt nemultumiti, parintii nervosi , dar noi ne bucuram ca am punctat o activitate. O sa ne trezim cand o sa ajungem sa conducem scaunele goale dintr-o sala de sedinta. Daca ne raportam la numarul de sportivi existenti inainte de 1990 si la cei din zilele noastre o sa observam un regres important, iar noi suntem  bucurosi. Ce va bucura domnilor? Incompetenta de care dati dovada sau, poate, micile matrapazlacuri pe care reusiti sa le faceti in spatele acestor competitii ? Sau in spatele bucuriei afisate se ascunde recunoasterea  propriei neputintei ?  Va recomand demisia ! Veti fi cu mult mai apreciati, ca fiind onesti si corecti fata de toata lumea, daca va dati demisia lasand pe altii sa se ocupe de aceste strategii. Daca ati facut rugby,  ramaneti spectatori si toti vor aprecia curajul si inteligenta de a renunta cand lucrurile v-au depasit.
 3. Stimati antrenori si conducatori de cluburi, luati atitudine impotriva incompetentilor din rugby ! Fara sa va certati, dar fiti Fermi ! Ati refuzat vreodata sa participati la vreo competitie pentru ca nu ati fost satisfacuti de organizarile anterioare ? E o forma de protest . Nu va mai alegeti oamenii care sa va reprezinte doar pentru ca ati baut o bere impreuna  sau ca faceti parte din acelasi partid. Copii vor veni la teren si la clubul dumneavoastra numai daca faceti performanta si vor auzi de dumneavoastra. De exemplu, eu mi-am propus sa transform copii cu probleme de comportament in copii care se pot integra in societate relativ usor, mi-am propus sa-I determin sa-si continue studiile, mi-am propus sa le deschid ochii mintii in ceea ce priveste propriul lor viitor. Fixati-va obiectivele si incercati sa le atingeti prin munca si nu prin impingerea in fata a unor incompetent pe care sa-I puteti manevra cand aveti nevoie!  Prima experienta neplacuta pe care o s-o aveti o sa fie cand participate la turnee international. Cum explicati  acel esec ? Daca acceptati lucrurile facute prost nu va mai plangeti ca nu aveti performanta. Sa nu reprosati nimanui ca ati fost furat sau chiar dat la o parte . Poate protejatul dumneavoastra si-a schimbat interesele si si-a mutat “privirea” catre o alta persoana care-I poate furniza satisfactii imediate.

Daca ne vom schimba atitudinea fata de incompetenta si incompetenti va asigur ca veti avea recunoastere  a calitatilor dumneavoastra de lideri, tehnicieni si educatori. Dupa recunoastere vin si satisfactiile material. Incompetenta nu genereaza decat haos si discutii contradictorii.

Sper sa putem face din 2010 un an al performantelor rugbistice !

Reclame

9 răspunsuri

 1. Tare si foarte serioasa interventia. Subscriu cu totul la ideia ca la conducerea rugbyului (si pentru complexitatea problemelor pe care acesta le ridica) ar trebui sa fie oameni capabili si disponibili pentru o dirijare competenta a acestuia. Mai mult, aceia care din diferite motive si-au dovedit lipsa de eficienta in anumite responsabilitati, macar pentru fair play-ului pe care jocul in sine il promoveaza, ar trebui sa se retraga.
  In privinta conducerii amrb, la ultima reuniune a acesteia, autorul trebuia sa fi retinut o anumita nemultumire, dar si preocuparea membrilor acesteia pentru imbunatatirea activitatii.
  Sunt total contrariat, insa, de alte referiri, precum:
  – anumite interese ce ii mentin in activitate pe membrii consiliului de conducere amrb (?!). De retinut: toti fac o activitate benevola, in unele cazuri chiar cu eforturi si consum de timp. Pentru aceasta orice neatentie in atitudine sau exprimare la adresa acestora este, clar, o ingratitudine;
  – referirea la lipsa unor actiuni de selectare si pregatire a unor reprezentative ale municipiului nu este adevarata;
  – nu stiu de unde si-a luat autorul functia de director de marketing al amrb-ului (!?).
  Altfel, am apreciat unele proiecte de care vorbeste, dar care prin amploare depasesc net capacitatile, ca sa nu mai amintesc de resursele financiare, amrb. Personal, avand in vedere aparitia recenta a autorului in aria rugbyului si inevitail lipsa unor argumente convingatoare ale bunelor sale intentii, ii recomand o oarecare circumspectie in afirmatii.
  Si eu sper din tot sufletul sa facem un an rugbystic – 2010 mai bun.
  Vasile Constantin – Resp. C. Tehnica

  • Dle Vasile Ctin Mao,

   Functia de dir de marketing mi-a fost atribuita de Mihai Bazgan intr-una din sedintele de la inceputul lunii decembrie . Dar cum spuneam si in text, nu ma intereseaza cum se numeste pozitia pe care o ocup. Am observat ca, doar cei incompetenti se simt ofuscati de ceea ce am scris in acest text, dvs sunteti doar putin contrariat si nu stiti de ce parte sa va situati. asta pentru ca sunteti un om de bun simt si acest text nu face referire la dvs. sau la un puiu hustiu. dar restul? dvs, dle mao constantin, va place ce se intampla in amrb? vorbesc de competitii, de nemultumirea antrenorilor fata de preocuparea celor din asociatie pentru a castiga copii la cluburi si pt calitatea turneelor in sine. vorbesc de modul in care se pleaca in turneele internationale. exista cumva vreo selectie municipala si eu sa nu stiu de ea? ne revoltam cand cineva ne arata cu degetul, dar uitam sa recunoastem balegarul pe care ne-am asezat. stiu ca ati incercat sa faceti cate ceva pe la asociatie, dar nu v-a auzit nimeni. oare, cei revoltati ca au fost acuzati de incompetenta, au auzit cate nemultumiri sunt pe la competitii, cati parinti vor sa-si retraga copii de la rugby din cauza modului in care sunt realizate aceste”capodopere” ? la cupa lui mos craciun copii transpirati s-au schimbat afara la minus 1-2 grade. o fi sanatos lucrul asta? fiul meu cel mare a racit si a stat 2 saptamani in casa. cine e de vina? eu ? de maine eu pot sa nu mai vin la amrb. problemele raman. aveti dvs curajul sa-i aratati cu degetul pe cei ce nu fac lucrurile cum trebuie? inteleg ca in conducerea amrb-ului sunt oameni care au cam fost contestati pt tot felul de matrapazlacuri. ce cauta ei aici? mihai bazgan este acuzat ca nu lucreaza cu nimeni. cu cine ar putea lucra? cu doi oameni? trei sa zicem. aparitia mea, de fapt reaparitia mea in rugby, are o legatura stransa cu pregatirea mea in domeniul psihologiei sportive. spuneti ca proiectele mele depasesc capacitatile amrb. umane si financiare. inclusiv partea financiara se reduce la cea umana. ramane partea umana. rezulta ca proiectele mele sunt peste capacitatile umane pe care le are amrb in clipa de fata? vin eu si va intreb: ca numar sau competenta? tot aud de partea cu venitul benevol versus competenta. stiu o mana de oameni care ar putea face lucruri tot benevol, au viziune, dar nu au locuri. dar ce spuneti de oameni ca nea dudu care s-a retras catre frr? e un incompetent care arata catre alti incompetenti? sau s-a retras din lehamite? de ce s-a ajuns la aceasta performanta negativa cu nevenirea copiilor la teren? a fost vreun amrbist prin scoli sa vb cu profesorii sau poate, cu parintii ? si-au pus intrebarea de ce un neaga, un lache, un paxaman sau oricare altul urla ca nu sunt de acord cu arbitrajele, cu modul de organizare al turneelor? toti sunt rau intentionati? il acuza cineva pe mao constantin? n-am auzit. au laudat viziunea lui mao constantin. eu am bunul simt si nu dau nume. inca. poate ajungem sa separam cele bune de cele rele. si am argumente multe. f multe. cu bani putini, cu bani de la sponsori. toate bune tuturor.

   • mai CALINE CATALINE,asculta aci la mine……..
    lupta asta am dus-o si eu cand faceam pe antrenorul de copii ,adunati dupa strada,pe banii mei….etc…etc….si am ajuns la o concluzie.
    ,,DESTEPTUL CEDEAZA PRIMUL,,.PT DOMNUL PROFESOR MAO,TOT RESPECTUL ,DAR A LIPSIT PREA MULT DIN TARA SI NU STIE CE SA MAI INTAMPLAT.

 2. Putini sunt cei care au un simt al „bunului simt” in relatiile cu cei din jur. Stimate director de marketing neoficial la dvs. am observat nu numai o ciudata expansiune de ‘dragoste de sine”ci si o formidabila negare a ceea ce fac ceilalti din jur.
  Nu cred ca este cazul sa-i explic unui individ ca tine despre regulile de bun simt care conduc o comunitate. Tu oricum nu le intelegi. Cum v-ati simti daca pe un blog asi da comentaruil dvs. despre dl. Ceausu ca este un incapabil? Nu o sa o fac ,am mai multa educatie decat dvs. Oricum cei care sunt la AMRB sunt niste entuziasti,unii din ei fosti (atentie} mari rugbisti care au participat la competitii si au o experienta la care dvs. nici macar nu visati. Este inutil sa adaug ca totul este benevol. In final : Nu cred ca vreti sa redresati rugby-ul pt.ca sunteti prea galagios si pompos
  ci mai degraba sunteti manat de ambitii personale mascate in salvarea rugby-ului. In rest mult stimabile va doresc un an nou fericit . P.S. Sa nu mai contati pe sprijinul meu.

  • dle lucian,

   imi pare rau sa aud astfel de cuvinte din partea dvs. nici eu nu vreau sa spun de faptul ca va plangeati mai deunazi cum ca ati facut o competitie de unul singur, fara niciun ajutor. care ajutor ar fi trebuit sa vina de la cei din amrb banuiesc si nu din alta parte. de ce va plangeati? sa va dau un sfat: a veni benevol si a nu face fata unor provocari, si a nu recunoaste acest lucru se numeste incompetenta. simplu. stiu ca vreti sa reparati cateva orgolii ranite, dar lasati ca se repara singure. stiti cati copii plang ca nu au castigat un meci, cati antrenori sunt indignati, cati parinti sunt f suparati pe activitatea care se vede de la amrb catre exterior? mare parte dintre ei. cati se intreaba daca cei din amrb sunt platiti sau vin benevol? niciunul. fiecare dintre noi vrem decenta, calitate si bun simt. dupa cum stiti eu nu am venit sa pun mana pe vreun ciolan. stiti f bine planurile mele. stiti f bine ca nici eu nu ma iubesc pe mine pt ca sunt f critic si cu propria persoana. cat de critic? va puteti arunca un ochi prin acest blog si o sa vedeti. o sa vedeti ca am copii care joaca impreuna cu cei de la flamingo. o sa vedeti ca fac o cronica a meciurilor respective unde critic jocul copiilor mei si-l laud pe cel al invingatorilor. nu conteaza ca e steaua, dinamo sau lav. vorbiti de ambitii personale, ale mele, in asa zisa salvare a rugbyului ? mos craciun la cinema scala pt copii imi aduce mie foloase financiare sau de imagine? nici pe bilet, nici pe situri ( frr, sport fm sau rugby. ro ) nu vorbesc despre mine. vorbesc in numele amrb-ului. si aici am lucrat benevol = fara plata. ba chiar am mai pus niste bani de la mine. si m-a ajutat si incompetentul ala de ceausu cu invitatiile. si bazgan a strans din fund pt niste mici fonduri pt partea de sonorizare si prezentare video inainte de filmul de desene animate. si eu sunt incompetent si am ambitii personale pt ca am reusit sa-i fac pe acesti doi oameni sa lucreze impreuna la un proiect aparent nerealizabil. si ce ambitii personale am!!! la asa ambitii personale, va anunt ca s-ar putea sa vina si un sponsor cu cadouri pt copii la cinema scala! culmea ! e prieten cu mine si ajutam imaginea amrb si a rugbyului! dar totusi, cate ambitii personale am !!! si e adevarat ca sunt galagios. am facut mare zarva sa fie recompensati copii! si antrenorii ! cumva, din ambitiile mele exagerate, din galagia asta a mea mare, nu au fost aduse niste premii pentru unii si ele au fost redistribuite dupa alte interese? nu de aici mi se trage caracteristica de galagios? nu cumva trebuia sa ajunga cate ceva pe la antrenori si nu a ajuns? am inteles, trebuie sa tac! imi pare rau, dar n-o s-o fac! eu vreau sa mai aduc multe pe aici si nu vreau sa ajunga la cine nu trebuie. cat despre experienta mea rugbistica sa stiti ca nu m-am laudat cu ea. cititi bine articolul si o sa vedeti ce ambitii am eu. eu recunosc ca mai pot invata de la altii. verticali sa fie . ma intreb de ce oare reactionati asa? v-ati simtit lezat de apelativul incompetent? eu nu am dat nume si nici nu v-am inclus acolo! chiar ciudat ce se intampla cu dvs in conditiile in care noi am discutat cum sa-i schimbam pe cei incompetenti si chiar i-ati numit pe aceia. cum lucrurile se schimba, asa si interesele si/sau caracterele. toate bune.

 3. INITIAL NU AM VRUT SA VA DAU NICI UN RASPUNS domnule Catalin.
  O sa fiu f. scurt. Nu intelegeti nimic din ce se intampla.
  Sunteti complet in afara fenomenului.
  O zi buna

  • aveti dreptate. sunt complet in afara fenomenului si nici nu vreau sa-l accept, sa fiu in el. ma refer la fenomenul orgoliu, orgoliu care-i face pe oameni sa nu gandeasca, sa nu-si analizeze activitatile si sa nu renunte cand nu e prea tarziu. asta e egal cu incompetenta. eu nu stiu sa cant, o fac un pic pe la dus, dar nu ma consider un mare compozitor. nici macar unul mic. sau, nu sunt deloc. asa ca nu va mai osteniti… nu sunt si nici nu vreau sa fiu implicat in acest fenomen, sper eu, pe cale de disparitie. am solutii viabile, nu cu sume foarte mari pt ca nu e timpul, dar cu putina imaginatie si minte, experienta etc se pot face lucruri mari. nu ne cunoastem de ieri de azi si nu puteti contesta ca am putut face unele lucruri sa se schimbe. va aduceti aminte de actiunea cu donatul sangelui? aproape ca s-a rezolvat doar ca au lipsit oamenii. va aduceti aminte de plecarea la viena? s-a rezolvat. va aduceti aminte de mos craciun la cinema? s-a rezolvat si cu multe cadouri pentru copii. sunt multe de facut dar cu oameni care sa priceapa ca lucrurile pot fi facute cu pricepere, lunad in calcul cat mai multe necunoscute pe care sa le rezolvi intr-un timp cat mai scurt. lucrurile nu se fac de mantuiala. uitati-va un pic spre frr. ridicati capul din neputinta si uitati-va sa vedeti ca lucrurile se misca. si pe ei i-am criticat si au acceptat-o, fiind doritori de a schimba lucrurile. toate bune.

 4. raspuns pt gheghe

  la amrb s-a ajuns in situatia de fata pt ca au fost mult prea multi care au cedat vrand sa arate ca sunt destepti. si uite asa se duce de rapa rugbyul la copii. nu cred ca e vb despre inteligenta ci despre lipsa de argument si cumetrii. fiecare a adus pe cineva pt ca e prieten cu el sau ruda sau au jucat impreuna. nimic nu s-a facut pe baza aptitudinilor si a cunostintelor acumulate. oameni ca mao si hustiu ar trebui lasati sa vb fara sa fie intrerupti, ar tb lasati sa se ocupe de amrb. mai sunt si altii buni, nu contest, dar sunt buni sa vorbeasca despre rugby. aici e incompetenta despre care vorbesc. nu-si dau seama ca rolul lor pt care ar putea fi apreciati ar fi altul. iar daca le spui direct se supara. sper sa-si revina si sa reusim sa facem ceva din amrb. in caz contrar, se va ridica un tip destept care va veni cu bani putini si va forma el un campionat iar amrb va avea lumanarea la cap. nu vreau sa-i cant prohodul, dar asta-i viitorul amrbului. si, sincer, nu- as vrea sa particip la el. daca se vor incapatana sa lase lucrurile asa ii voi lasa in pace. si nu-i voi lasa pt ca as fi cine stie ce destept care renunta, ii voi lasa pt ca nu merita efortul de a schimba ceva. eu am posibilitatea sa ma orientez in alta directie. toate bune gheghe.

 5. Toti care va luati de Catalin sunteti niste incompetenti deoarece va ofticati ca nu puteti fi la fel de bun ca el.Bravo tie Calin pentru ce faci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: